Vacay in bed!

We weten allemaal dat slaap ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. Gemiddeld slapen we zo’n 32 jaar van ons leven. Ja, dat is nogal wat! Al deze tijd spenderen we in onze slaapkamer. Het spreekt dan ook voor zich dat deze ruimte een oase van rust zou moeten zijn, zodat we altijd het vakantiegevoel kunnen ervaren. In deze blog gaan wij jou vertellen hoe je jouw slaapkamer omtovert tot een heerlijk toevluchtsoord.

 

Namastay in bed

Laten we beginnen bij het grootste en belangrijkste meubelstuk, namelijk: het bed. Ken je dat gelukzalige gevoel wanneer je jezelf in een donzig hotelbed nestelt? Dat willen we thuis ook! Denk allereerst aan een passend matras en investeer in kwalitatief beddengoed. Kies voor een topper wanneer je extra comfort wilt. Deze kan precies worden samengesteld naar jouw persoonlijke wensen. Heb je het snel koud of kan het voor jou niet warm genoeg zijn? Lig je lekkerder op een wat hardere of zachte ondergrond? Wij stellen met plezier jouw ideale bed samen.

 

Het oog wil ook wat

Nu we prinsheerlijk liggen, willen we ook dat ons slaapvertrek er aantrekkelijk uitziet. In een bed hoef je niet alleen te slapen, je kan er je luie dagen ook prima in doorbrengen! Maak van je bed de ultieme chillplek door er een sprei, losse kussens of een gehaakte deken aan toe te voegen. Voel jij je thuis in het bos, een drukke stad, op het strand of in de bergen? Laat het textiel jouw happy place naar voren brengen. Gebruik bijvoorbeeld groen- en aardetinten wanneer je kiest voor een bos thema of beige en-zandkleuren als je gaat voor de strandlook.

 

Door naar de volgende stap   

Ondertussen is het tijd om aandacht te besteden aan de gordijnen en een mooi tapijt. Dit zijn echte sfeermakers en zorgen voor een warm welkom. Het liefst wil je direct op bed neerploffen en er niet meer vanaf komen. Er zijn twee soorten gordijnen die zorgen voor een luxe uitstraling: doorschijnende glasgordijnen en zware, verduisterende gordijnen. Kies voor zo natuurlijk mogelijke materialen voor je textiel als linnen, katoen, hennep en jute. Neig je meer naar kleur, dan kan je kiezen voor accentkleuren als gewassen marine, gewassen roest en mosterd. Je zult zien dat alles mooi met elkaar samenkomt.

 

Wie het kleine niet eert..

Extra sfeer creëren doen we in de laatste fase van de make-over. Je hebt geen dure meubels nodig om jouw slaapkamer te pimpen. Het is zit ‘m in de kleine details. Een mooie kandelaar of heerlijke geurkaars zorgen voor warmte en een lekkere geur. Potjes en manden in hetzelfde natuurlijke palet, maken jouw creatie helemaal af. Breng de natuur naar binnen door planten neer te zetten. Planten stralen rust uit én het is ook nog eens gezond doordat ze zuurstof geven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor hangplanten, een grote pot met palmboom of verschillende kleine vetplantjes.

 

Heb jij je slaapkamer een make-over gegeven? Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat. Mail ons een foto naar info@1bed.nl en wie weet lichten wij jouw slaapkamer binnenkort uit!

 

Meer tips

Contact informatie