Retourneren

Webshop bestellingen

Retourneren aan 1Bed kan binnen 14 dagen. Retouren worden uitsluitend in behandeling genomen wanneer de bestelling ongeschonden en, indien mogelijk, in de originele verpakking en in stevige verzenddoos worden geretourneerd. Wilt u het product retourneren?

Download hier het retour formulier:

retourformulier 1Bed

Deze dient u volledig in te vullen en mee te sturen met uw zending. Na ontvangst van uw retourzending wordt deze behandeld en verwerkt. Indien aan de voorwaarden is voldaan wordt het betaalde bedrag binnen 14 dagen teruggestort op uw rekening of u ontvangt een nieuw product. Let op: retour sturen van een product wordt niet vergoed.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met info@1bed.nl Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Afhaalservice

Wil je gebruik maken van onze afhaalservice? Geen probleem, wij plannen graag een afspraak met je in. Houdt hierbij wel rekening met de bijkomende kosten van €99. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het bedrag dat je van ons krijgt teruggestort.

Verpakking

Wij ontvangen de zending graag netjes retour. Daarom vragen we je om de producten weer stevig te verpakken zoals ze in eerste instantie werden geleverd (inclusief kartonnen hoekpunten). Voeg een kopie van de orderbevestiging of pakbon toe, zodat we je aanvraag goed kunnen verwerken. Zo hebben we direct de juiste gegevens bij de hand.

Aansprakelijkheid 

1Bed.nl is niet aansprakelijk voor beschadigingen of het zoekraken van retour gestuurde artikelen. 1Bed.nl mag wettelijk gezien de schade in rekening brengen als het pakket niet deugdelijk is teruggekomen.

Terugbetaling

We doen er alles aan om de terugbetaling zo spoedig mogelijk te verwerken. Je ontvangt de terugbetaling in ieder geval binnen 14 werkdagen na ontvangst van de retour. Indien je hebt gekozen voor ‘betalen bij levering’ vragen we om je rekeningnummer (IBAN) te vermelden bij de retour, zodat we het aankoopbedrag kunnen terugstorten.

Heb je een specifieke vraag over ons verzend- en retourbeleid? Neem dan contact op met onze klantenservice.

30 dagen proefslapen

Voor verdere voorwaarden met betrekking tot 30 dagen proefslapen, klik op onderstaande link:

30 dagen proefslapen

Levertijd & verzendkosten

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Het lukt ons echter niet altijd om dit na te komen. Soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:

€2,95 voor bestellingen die door de brievenbus passen
€ 5,95 voor bestellingen onder de € 100,-
Gratis voor bestellingen vanaf € 100,- (m.u.v. actie boxspring Eefje)

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

 

 

Contact informatie